Om Johanna i Köket

Johanna

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av matlagning. Min första förebild i köket var min mormor.  Köket var mormors värld. Hon lagade mat från att hon klev upp tills hon gick och la sig. Hon hade bara fyra plattor men det var alltid minst sju kastruller som stod och puttrade. Och så använde hon aldrig recept. Jag tror att jag redan då tilltalades av det kreativa i att improvisera och experimentera fram nya smakkombinationer.

Nu är det många år sedan jag stod i köket hos mormor. Jag har hunnit med en kockutbildning, drivit eget café, varit anställd som kock och köksmästare, haft en egen krog, lagat mat åt kungligheter och celebriteter, arrangerat bröllop, födelsedagsfester,  företagsevent och mycket mer. Men jag känner fortfarande samma kärlek till matlagning, mat och smaker som när jag var liten och stod i köket med mormor.

Idag driver jag egen cateringverksamhet. Jag gör allt från stora konferens- och företagsevent med hundratals gäster, till små intima middagsbjudningar där jag lagar maten hemma hos mina gäster.

Jag skräddarsyr koncept, menyer och arrangemang efter mina gästers behov och önskemål. Jag väljer helst närproducerade och ekologiska råvaror och lägger stor vikt vid estetiken. Jag vill att min mat ska tilltala alla sinnen. Smak, doft, konsistens, färg och form – och viktigast av allt – den ska vara tillagad med mycket kärlek.